کمبود مراکز درمانی بزرگترین رنج و مشکل اهالی منطقه ۱۹ شهرداری تهران/سیاست شورای شهر تهران رونقبخشی به بافت فرسوده است/رُفتُ و رُوب مناطق ۱۶ و ۱۷ هریک باید پیمانکاران مجزا داشته باشند
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- ناصر امانی در دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه منطقه ۱۹ یکی از فقیرترین مناطق از لحاظ مراکز درمانی است، تصریح کرد: با وجود اهدای زمین از سوی شهرداری تهران، هنوز اقدامی انجام نشده و دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده که ساخت بیمارستان ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که چنین رقمی را در اختیار ندارد و باید خیرین وارد عمل شوند.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب بوستان موجود در محله نعمت آباد، عنوان کرد: زمینی که برای پارکینگ پیش بینی شده بود به فروش رفته است و امروز شاهد برج سازی با مجوز شهرداری هستیم؛ تا سرانه ها تأمین نشود و وضعیت امنیت اجتماعی و ساخت پارکینگ به شکل انبوه تعیین تکلیف نشود، باید از ساخت مسکن جلوگیری به عمل آید.
وی افزود: ایجاد یک ناحیه جدید برای محله خلازیر و نعمت آباد از درخواست ها بوده که ما به شهردار تهران اعلام کردیم و شهردار دستورات لازم را صادر کرد که موضوع به اداره کل نوسازی و تحول اداری رفته اما هنوز به نتیجه نرسیده است. مدیریت ناحیه سه به یک معجزه نیاز دارد.
امانی با بیان اینکه مدیران میانی و رده پایین شهرداری نباید اذیت شوند، گفت: بنده در گزارش قبلی از وضعیت رفت و روب انتقاد کردم و یکی از مدیران ناحیه تغییر کرد؛ این نیروها به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند و مشکل از آنها نیست بلکه ساختار مشکل دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه اقدامات خوبی در جمعآوری زبالهگردها انجام شده گفت: ۲۶۰ چرخ دستی حمل زباله جمعآوری شده است.
امانی با بیان اینکه ناحیه سه این منطقه نیز شرایط متمایزی دارد، یادآور شد: پنج محله در این ناحیه قرار دارد که شامل خلازیر، نعمت آباد، دولت آباد شمالی، دولت آباد جنوبی و اسماعیل آباد است. ۲۳ کوره آجرپزی با تمام تبعات و آثارش در این منطقه مستقر هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز و گسترده در این ناحیه به ویژه در سال گذشته، تاکید کرد: عدم ثبات و جابجایی شهرداران این ناحیه به گونه ای است که متوسط زمان فعالیت هر شهردار سه ماه است.
وی عدم اتصال به شبکه فاضلاب را از دیگر مشکلات این ناحیه برشمرد و افزود: ۴۳۰ هکتار از این ناحیه وقفی است و در مجموع ۷۰ درصد از بافت این ناحیه یا ناپایدار و یا فرسوده است؛ ۱۰۰ هزار جمعیت شناور در ناحیه سه مستقر هستند.
روند تبدیل بافت مسکونی به بافت تجاری
امانی با بیان اینکه عمده بافت مسکونی این ناحیه در حال تبدیل به بافت تجاری است، یادآور شد: بازار مبل نعمت آباد مشتریان جهانی دارد و دو هزار واحد تجاری باعث اشتغال تعداد زیادی از شهروندان شده است. ساخت و سازهای غیرمجاز در این محله یکی از معضلات مدیریت شهری پس از خلازیر است.
عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: در داخل بناهای غیراستاندارد و غیرمجاز سکونت و تردد را شاهد هستیم و نصب پنجره و نازک کاری انجام می شود و با ریزش آنها ممکن است فاجعه رخ دهد.
امانی با بیان اینکه انشعابات غیرقانونی و اتصال شبانه آن یکی از عوامل تداوم این روال غیرقانونی است، اظهار کرد: ساختمان هایی که تخریب آن ادامه پیدا نکرد، در حال تکمیل شبانه است و مصالح به صورت شبانه وارد ساختمان ها می شود.
رُفتُ و رُوب مناطق ۱۶ و ۱۷ هریک باید پیمانکاران مجزا داشته باشند/مسئول نظافت منطقه ۱۹ با مناطق۱۶، ۱۷ یک شرکت است
وی با اشاره به وضعیت نگران کننده و نامناسب نظافت در این ناحیه، گفت: مسئول رفت و روب منطقه ۱۹ با مناطق۱۶، ۱۷ یک شرکت است و این شرکت سه منطقه بزرگ را نظافت می کند که امکانات و نیروی انسانی آن به صورت یک سوم بین مناطق توزیع می شوند؛ در حالی که مناطق ۱۶ و ۱۷ هریک باید پیمانکاران مجزا داشته باشند.
امانی افزود: سیستم و طرح جدید نگهداشت عامل این وضعیت است و شهرداران عوامل و امکانات کافی را ندارند. انهار پاکسازی نشده، حیوانات موذی و بوی تعفن در سطح محله کاملاً مشهود بود و جوی های آب وضعیت ناهنجاری داشتند و در حاشیه بزرگراه شهید سعیدی نیز شاهد چنین وضعیتی بودیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه اقدامات خوبی در جمع آوری زباله گردها انجام شده و ۲۶۰ چرخ دستی حمل زباله جمع آوری شده است، یادآور شد: تعداد قابل توجهی از کارگران اتباع هستند. امروز اکثر اتباع را برمیگردانند و زور آنها اول به کارگران شهرداری می رسد.
وی با اشاره به تصویب اجرای طرح ایجاد لوپ در این محله در دوره پنجم، گفت: به رغم تلاش شهرداری تهران هنوز این رمپ و لوپ ها اجرایی نشده است.
۲۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران
همچنین پرویز سروری نایب رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه ۳۷۰ کسب و کار توسط ۲ هزار و ۷۰۰ بانوی سرپرست خانوار در نمایشگاه دستاوردهای زنان ارائه شد، اظهار کرد: زنان با رأی باز در مراکز کوثر حضور پیدا کردند و درآمدزایی آنها را از آسیب ها دور کرده است.
وی افزود: امیدواریم هماهنگی بین شورا، شهرداری و قوه قضاییه این روند توسعه یابد و موثر باشد. در حال حاضر ۲۰ هزار بانوی سرپرست خانوار با شهرداری در ارتباط هستند که امیدواریم این ارتباط توسعه پیدا کند.
سروری با بیان اینکه ظرفیت هایی که امکان بازاریابی ندارند می توانند توسط شهرداری این امکان را پیدا کنند، یادآور شد: یکی از نکات خوبی که شاهد بودیم همزمان با برگزاری این نمایشگاه در چهار نقطه دیگر نیز شاهد برگزاری نمایشگاه دستاوردهای زنان بودیم.
تقدیر عضو شورا از طرح من شهردارم
در ادامه رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حالی که نیمه اول سال را پشتسر گذاشتهایم بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی را در پروژههای توسعه محلی شاهد هستیم که قابل تقدیر است.
میثم مظفر با بیان اینکه شهرداری تهران با طرح «من شهردارم» توانست بین کشورهای مختلف جایگاه نخست نوآوری اجلاس بریکس را به دست آورد، اظهار کرد: مدیریت شهری به صورت جدی مشارکت شهروندان را با طرح های توسعه محلی اجرایی کرد و بر اساس اولویت بندی و نظرسنجی از شهروندان، پروژه های اولویت دار در مناطق ۲۲ گانه اجرایی می شود.
وی افزود: در حالی که نیمه اول سال را پشت سر گذاشته ایم بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی را در پروژه های توسعه محلی شاهد هستیم که قابل تقدیر است؛ البته انتظار داریم کارهای خوب ارتقاء پیدا کند و موانع آن برطرف شود. باید این کارها را در سال آخر تثبیت کرد و توسعه داد و نباید اینگونه باشد که کارهای جدید ابداع کنیم.
مظفر عنوان کرد: باید روند به گونه ای باشد که ادراک عمومی برای شهروندان ایجاد کنیم که پروژه ها بر اساس نظر شهروندان اجرایی شود و اداره کل بودجه نیز به این موضوع توجه کافی را داشته باشد.
سیاست شورای شهر تهران رونقبخشی به بافت فرسوده است
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز در مورد اینکه رونق دادن به بافت فرسوده یکی از سیاستهای اصلی شورای شهر تهران است.
احمد صادقی با بیان اینکه رونق دادن به بافت فرسوده یکی از سیاست های اصلی شورای شهر تهران بوده است، اظهار کرد: میزان صدور پروانه هشت هزار و ۶۹۱ مورد بوده که با سه مرحله ای کردن روند، فرایند ساخت و ساز با تأخیر بیشتری مواجه شده است.
وی ادامه داد: در حالی آمار صدور پروانه در دو سال قبل افزایش پیدا کرده که این آمار مقایسه ای با سال ۱۴۰۱ است و اگر آمار را ببینیم از سال ۱۳۹۸ هم کمتر است. ما کاهش شدید درآمد را نیز شاهد هستیم که مدیریت شهری را در اجرای برنامه ها با چالش مواجه می کند.
صادقی با بیان اینکه زمان صدور پروانه نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است، تصریح کرد: بازدید فنی و برخی امور فرایند کندی دارد و مشخص است که این روند در مناطق به درستی انجام نمی شود. صدور پروانه از ۲۹۰ روز در سال ۹۹ به ۳۷۰ روز رسیده و اعلام ۴۰ و ۵۰ روز زمان صدور پروانه برای مردم و نمایندگان شورا قابل پذیرش نیست.
وی همچنین تصریح کرد: با وجود زیرساخت سیستمی، مصوبات کمیسیون ماده پنج از ۱۱ تیرماه در سامانه شفافیت ثبت نشده است. چرایی ادغام عوارض آتش نشانی و فضای سبز نیز از دیگر مواردی است که باید شهردار تهران در خصوص این موارد گزارشات لازم را ارائه دهد.
آبفا با حفر چاه ۲۵۰ متری باعث خشک شدن بوستان ها میشود
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با تأکید بر اینکه تجمیع یکباره پیمانکاران با مخالفت ما همراه بود، اظهار کرد: ما بحث پایلوت را مطرح کردیم اما طرح به این شکل اجرایی شد. ما در کمیسیون به موضوع ورود کردیم و نظر این بود که تجمیع پیمانکاران به صورت پایلوت اجرایی شود.
مهدی پیرهادی ادامه داد: بنده نزدیک به یک سال جلسات منظمی را در این خصوص در کمیسیون برگزار کردم و کار در حال رسیدن به نتیجه بود و با تغییر مدیریت، موضوع را پیگیری کردیم اما مجدداً مدیرعامل تغییر کرد و این نقصی بود که شاهد آن بودیم. به مدیرعامل جدید نیز موارد را مطرح کردیم اما ایشان دیدگاه خودشان را داشتند.
وی با بیان اینکه نباید تعطیلی واحدهای ام آر اف به این شکل انجام شود، تصریح کرد: در بوستان ولایت باید ۲۹۰ هکتار فضای سبز وجود داشته باشد و بخش گردشگری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. طراحی فضا در این دوره مدیریت شهری قابل انجام است تا بتوانیم تصمیم کارشناسی برای آن بگیریم.
پیرهادی اضافه کرد: در مدت اخیر فردی را به عنوان معاون خدمات شهری منطقه منصوب کرده اند که از مدیران باسابقه شهرداری است و تغییراتی در ناحیه در رابطه با فاضلاب منطقه ۱۹ ایجاد شده است. بنده ۱۵ بازدید از منطقه ۱۹ داشتم و موضوع فاضلاب یکی از معضلات این منطقه است. تصمیمات خوبی در جلسات گرفته شده و شهرداری باید پیگیری کند که اگر آبفا تصفیه خانه را اجرایی نکرد، به دادستانی اعلام کند. وقتی آبفا چاه ۲۵۰ متری حفر می کند و باعث خشک شدن چاه های بوستان ها می شود، باید فکری به حال این وضعیت کند.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه رئیس جمهور اهتمام ویژه ای در ارتقاء وضعیت سلامت مردم داشته باشد، اظهار کرد: این موضوعات از مواردی است که باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار بگیرد.
خبرنگار: بهناز عسگری