هک شدن سیستم های بانک ملت صحت ندارد/بهرهبرداری از الگوریتم های جدید اعتبارسنجی/تلاش شده که از هوش مصنوعی به عنوان یک مؤلفه زیرساختی استفاده شود
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد-«نوش آفرین مومن واقفی» در نشست خبری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام های پرداخت با اعلام این خبر افزود: جلسات متعددی با بانک ها داریم و هیچ موردی از هک نداشته ایم.
وی تصریحکرد: نشت دیتاها هم برای گذشته بوده است و دستکم در دو ماه گذشته موردی از هک حساب های بانکی نداشته ایم.
این مقام مسئول بانک مرکزی ادامهداد: البته در یک سال گذشته مواردی در شبکه بانکی بوده که آن را می پذیریم، اما با تدابیر انجام شده در بانک ها و دستگاه های نظارتی این موضوع مدیریت شده است و تلاش شده تا تکرار نشود.
بهرهبرداری از الگوریتم های جدید اعتبارسنجی
وی خاطرنشانکرد: الگوریتم های جدید اعتبارسنجی که قرار بود جایگزین سیستم قبلی اعتبار سنجی شود، از یک ماه و نیم قبل مورد بهره برداری قرار گرفته است.
مومن واقفی گفت: بهینه سازی الگوریتم ها همچنان ادامه دارد و در حال تکمیل سامانه مربوطه هستیم.
معاون فناوری نوین بانک مرکزی گفت: رویکرد ما در یازدهمین همایش بانکداری نوین بر این اساس است که علاوه بر داشتن رویکرد نگاه به آینده، دغدغه های روز هم مورد بررسی قرار گیرد.
وی درباره طرح ریال دیجیتال افزود: در فاز اول پروژه ریال دیجیتال بیشتر روی بحث فنی تمرکز داشتهایم و نتیجه گیری این بود که کاربری ریال دیجیتال به اندازه کافی کاربردی نشده است. چندین پیشنهاد در کاربردهای مختلف این حوزه داشتهایم و در نظر داریم کاربرد ریال دیجیتال را بیشتر کنیم.
سیستم اعتبارسنجی بانکها در حال حاضر در شبکه بانکی در حال استفاده است
مومنواقفی با اشاره به اینکه در پروژه کهربا تمام بانکهای بزرگ کشور حضور دارند ک نزدیک ۹۰ درصد مشتریان بانکی در خصوص کهربا پوشش داده شدهاند، ادامه داد: به دلیل هزینه و ارزبری بالای تبدیل کارتهای الکترونیک به کارتهای مغناطیسی سعی داریم با فراهم کردن زیرساخت فناوری از فناوری NFC تلفنهای همراه استفاده شود. در این راستا، از فناوری توکنازیشن در طرح کهربا استفاده کردهایم به صورتی که کارت بانکی به صورت توکنایز در تلفن همراه ثبت شود و سپس عملیات پرداخت با استفاده از تکنولوژی NFC تلفن همراه انجام شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین اظهار کرد: سیستم اعتبارسنجی بانکها در حال حاضر در شبکه بانکی در حال استفاده است و در حال بهینهسازی الگوریتمهای آن هستیم. جمع تراکنش افراد، سوابق چک برگشتی و هرگونه اطلاعاتی در شبکه بانکی که بتواند برای اعتبارسنجی از آن استفاده کرد در اعتبارسنجی در نظر گرفته میشود.
تلاش شده که از هوش مصنوعی به عنوان یک مؤلفه زیرساختی استفاده شود
وی افزود: در حال حاضر بر بهینهسازی الگوریتمهای این حوزه کار میکنیم. اقلامی مانند بدهی مالیاتی و رفتار مالی افراد از جمله شاخصهایی است که به اعتبارسنجی اضافه خواهد شد. در بحث نظارت هوشمند و بانکداری هوشمند که مبتنی بر داده است، تلاش شده که از هوش مصنوعی به عنوان یک مؤلفه زیرساختی استفاده شود.
مومنواقفی تصریح کرد: نزدیک به ۱۶ بانک در حوزه چک الکترونیک در حال حاضر فعال هستند. در حوزه چک الکترونیک برای افراد حقوقی با مسائلی مواجه و در حال پیگیری رفع آن هستیم تا به زودی چک الکترونیک برای افراد حقوقی نیز رونمایی شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با بیان اینکه رفع مسدودی چک همواره مورد تاکید بانک مرکزی بوده است، تاکید کرد: البته برخی بانکها در این حوزه محدودیت فناوری دارند که در حال ارتقای آن هستند. اینکه بانکی در این حوزه با مشتری همکاری نکند به هیچ وجه مورد تأیید نیست و هر موردی که مشاهده شود را مردم و خبرنگاران میتوانند به بانک مرکزی به عنوان یک تخلف گزارش کنند.
وی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانهای را در اختیار بانک مرکزی قرار دادهاند که به بانکها ابلاغ کردهایم تا از آن استفاده کنند. بانکها میتوانند برای ارائه دسته چک به مردم از این سامانه استفاده کنند که آئیننامه این اقدام به بانکها ابلاغ شده و در دست پیگیری است.
خبرنگار: بهناز عسگری