هوشمندسازی مدیریت ترافیک و اصلاح روندهای گذشته برای بهبود وضعیت روند تردد حمل و نقل عمومی در دستور کار است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد-علی شمسی پور در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه هوشمندسازی مدیریت ترافیک و اصلاح روندهای گذشته برای بهبود وضعیت روند تردد حمل و نقل عمومی در دستور کار است،تاکید کرد: قانون هوای پاک تکلیف دستگاهها را در موضوع آلودگی هوا حل کرده و این معضل فقط شهر تهران نیست.
به گفته وی، بیش از ۱۷ دستگاه متولی رفع آلودگی هوا هستند که شهرداری تهران جزو دستگاههای آخر است و دیگر دستگاهها مسوولیت بزرگتری دارند؛ همچنین مساله کیفیت سوخت و خودروهای فرسوده مهم است ولی مسوولیت آن با ما نیست.
رییس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران اظهار کرد: نظم دهی به ترافیک با همکاری راهور، بهبود و توسعه حمل و نقل عمومی و افزایش سرانه فضای سبز از مسوولیتهای شهرداری در حوزه رفع آلودگی هوا است.
وی ادامه داد: حاضریم کمک ملی در جهت رفع آلودگی کنیم و طبق گفته رییس جمهور شهرداری تهران پیش قدم در این موضوع بوده است.
شمسی پور گفت: از سال ۸۶ تاکنون، ۱۵ جشنواره پژوهش و نوآوری برگزار کردیم و شنبه شانزدهمین جشنواره با حضور تعداد زیادی از پژوهشگران و دغدغهمندهای حوزه مدیریت شهری که در قالب مجامع خصوصی فعالیت دارند، برگزار میشود.
وی یادآور شد: این جشنواره کمک میکند که زنجیره تولید علم با متصل شدن به حوزههای عملیاتی تبدیل به ثروت و قدرت شود؛ این زنجیره در حوزههای مختلف مانند پزشکی، سلولهای بنیادین، نظامی و هستهای کامل شده و طراحی خوبی در آنها رخ داده است.
رییس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران نیز با بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری نیز در بخشهای مختلف این زنجیره کامل شده، در برخی موضوعات در حال تکمیل است و در برخی موارد در حال آغاز است، گفت: در این جشنواره دستاوردهای پژوهشی در حوزه مدیریت شهری معرفی و تعدادی هم به عنوان برگزیده اعلام خواهند شد.
شمسیپور با بیان اینکه این مرکز یکی از مراکزی است که ارتباط بین علم و عمل را برقرار کرده است، افزود: این جشنواره با کمک سازمان شهرداریها و دهیاریها و همچنین دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران برگزار میشود و ۱۴ محور علمی و عملیاتی برای آن تعریف شده که میتوان به معماری ایرانی اسلامی، آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی ترکیبی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ نفر از پژوهشگران در فرآیند برگزاری این جشنواره به ما کمک کردهاند و ۱۳۷۵ اثر برای ما ارسال و داوری شفافی طی سه مرحله انجام شد و اثرات در سه سطح برتر، برگزیده و شایسته معرفی خواهند شد؛ از ۱۳۷۵ آثار ارسال شده بیشترین ورودی طرحها نیز در حوزه معماری ایرانی اسلامی بوده است.
به گفته وی، بخشی از پژوهشها نظری هستند و تبدیل به مقاله یا کتاب میشوند، برخی در مرز علم هستند و تعداد زیادی از پژوهشها نیز به کارگیری شده است.
شمسی پور در پاسخ به پرسشی درباره طرح کاهش بودجه مرکز مطالعات از سوی یکی از اعضای شورای شهر به دلیل اینکه موضوعات پژوهشی در مرکز اولویت شهر نیست، افزود: باید دید نهایتا نظر شورای شهر چیست، برخی موارد نظر یک نفر است اما بخش عمده و مهمی از کارهایی که انجام میدهیم بر اساس درخواستهای کمیسیونهای شورای شهر است که آنها را تبدیل به پژوهش میکنیم؛ تمام تلاش ما این است که ارتباط بین شورای شهر و مرکز را بهبود ببخشیم.
وی همچنین درباره پایین بودن سطح برخی از پژوهشها، گفت: وقتی در طول سال ۳۰۰ پژوهش انجام میشود برخی ممکن است سطح بالایی نداشته باشند اما مجریان ما معمولا از هیئت علمی دانشگاهها یا از چهرههای برجسته هستند و قضاوت من این است که گنجینهای از کارهای درخور در مرکز مطالعات صورت گرفته که برخی از آنها کاربردی شده است.
شمسیپور همچنین درباره درج نتیجه نظرسنجی شهروندان در سامانه شفافیت، اظهار کرد: هرچه قانون از ما بخواهد اجرایی میکنیم؛ شفافیت خوب است اما برخی موارد استثنا دارد و از درج مواردی که با امنیت ملی تداخل دارد صرفنظر میکنیم.
خبرنگار: بهناز عسگری