نمایندگان مجلس خواهان اجرای کامل و دقیق قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند/دولت مکلف است نسبت به عملیاتی کردن قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان براساس برنامه هفتم اقدام کند
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- مصطفی پوردهقان در گفتگویی با رسانه ها، با تاکید بر لزوم همسانسازی حقوق بازنشستگان، اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور، باید ۴۰ درصد قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ اجرایی شود.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی منابع لازم برای اجرای این قانون را در بودجه پیشبینی کرده و دولت مکلف است نسبت به عملیاتی کردن این قانون اقدام کند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهان اجرای کامل و دقیق قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند و اجازه نمیدهند کسی حرف از توقف اجرای این قانون یا اجرای نصف و نیمه آن بزند و این موضوع برای مجلس قابل پذیرش نیست.
وی درباره علت عدم اجرای کامل قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان، ادامه داد: برخی از دولتمردان میگویند که دولت صرفاً ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع و آن هم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان دولتی در اختیار دارد و باید برای همسانسازی مابقی بازنشستگان، اوراق قرضه منتشر کند؛ این مسئله دیگر هنر دولت است که چگونه میخواهد برای اجرای کامل همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین مالی کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان را تصویب و شورای نگهبان هم آن را تأیید کرد و این موضوع الان قانون است. در این شرایط، اگر سازمان برنامه و بودجه بگوید که اجرای این قانون در اولویتش نیست، ما قطعاً برخورد میکنیم. دولت باید منابع مالی لازم برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان را در نظر گیرد.
به گزارش پایگاه خبری میعاد- بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار صدور فیشهای حقوقی جدید بر مبنای احکام متناسب و همسان سازی هستند؛ چراکه مدیران سازمان تامین اجتماعی وعده مساعد دادهاند حتماً متناسبسازی حقوق بازنشستگان این سازمان در آبان ماه ۱۴۰۳ با لحاظ پرداختی های جدید اجرایی میشود.
با فرارسیدن موعد اجرای متناسب سازی و همسان سازی برای همه بازنشستگان به ویژه قول مساعد مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی مبنی براینکه در آبان ماه جاری قانون متناسب سازی در فیش های حقوقی بازنشستگان لحاظ می شود حال این پرسش مطرح میشود که آیا دولت و سازمان تامین اجتماعی قصد دارند تا از انبوه جمعیت بازنشسته تامین اجتماعی در قالبی بجز متناسبسازی طبق قانون حمایت کنند؟
با فرارسیدن موعد اجرای طرح همسانسازی و متناسبسازی برای کلیه صندوقهای بازنشستگی (از کشوری و لشگری تا تامین اجتماعی) این موضوع که حداقل بگیران تامین اجتماعی مشمول این طرحها نیستند، بار روانی بیشتری بر مشکلات این دسته از بازنشستگان افزود؛ هرچند مبالغ واریزشده به ذیل همسانسازی و متناسبسازی تاکنون برای اغلب متوسطبگیران صندوقهای کشوری، لشگری و تامین اجتماعی نیز مایوسکننده بوده است.
با این وجود، از آنجا که همواره عناوین افزایشی حقوق مستمری بازنشستگان حداقل بگیر را بیش از سایر بازنشستگان متاثر ساخته و این بازنشستگان را باتوجه به دریافتی بسیار محدود حدود ۱۰ میلیون تومانی (و کمتر از ۱۰ میلیون تومانی) دچار حس تبعیض ساخته، این بار به نظر میرسد دولت برای حمایت از این قشر خاص از بازنشستگان که حدود ۷۰ درصد (نزدیک به ۳ میلیون) از بازنشستگان هستند، باید بهطور ویژهتری ورود کند.
در قانون برنامه هفتم پیشرفت در حالی به متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره شده که برای پوشش «کاهش ضریب ریالی ارزش مستمری»، قانونگذار تاکید کرده باید در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود، این درحالی است که اخیرا فرمول جدیدی در فضای مجازی منتشر شده که در صورت واقعی بودنش، به اعتقاد کارشناسان موجب متضرر شدن بازنشستگان میشود.
همچنین بازنشستگان با انتقاد از عدم اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، خواستار اجرای قانون و افزایش مستمریها براساس هزینههای زندگی شدند و افزودند: علیرغم تبلیغات بسیار، هنوز احکام متناسبسازی صادر نشده است ضمن اینکه متناسبسازی آورده چندانی ندارد؛ خواستهی ما اجرای قانون است.
حال همه بازنشستگان با توجه به بیان مسائل فوق الذکر منتظر هستند ببینند که دولت، مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و سازمان تامین اجتماعی نسبت به مواردی که مطرح شد چه اقدام شایسته و بایسته در خور شان بازنشستگان به ویژه افزایش مناسب حقوق بر مبنای همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به حقوق شاغلین و آنچه در برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور آمده و قرار است به مدت سه سال در سه نوبت اجرا شود و از طرفی بر این مهم و مورد که به تصویب دولت، مجلس ، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده چه اقدام لازمی صورت خواهد گرفت؟
همه بازنشستگان همچنان چشم انتظار صدور احکام جدید، فیش حقوق و در نهایت دریافت حقوق های آبان ماه ۱۴۰۳ هستند…
خبرنگار: معصومه صفرخانلو
مدیر مسئول پایگاه خبری میعاد- علی اکبر قزوینیان