نحوه محاسبه متناسب سازی حقوق بازنشستگان با متن اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئین نامه اجرایی آن توسط دولت
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد به نقل از کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان، کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری نحوه محاسبه متناسبسازی از طریق آییننامه اصلاحی دولت را تشریح کرد و افزود: متن اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئین نامه اجرایی متناسب سازی در خصوص تعریف مابه التفاوت میگوید: «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰٪) میانگین حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند ( ث ) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».
به گفته این کمیته، ابتدا از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز ، حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد که همان مالیات حقوق است کسر میکنند و دیگر کسورات از جمله جریمه ها، پرداختی وام و مساعده مورد نظر نیست. اما طبق قانون قرار براین است که ۹۰ درصد مابه التفاوت حقوق بازنشسته از حقوق و فوق العادههای مشمول کسور کارمند شاغل مشابه و همتراز طی مدت ۳ سال به بازنشسته پرداخت شود و در قانون اسمی از کسر حق بیمه و مالیات برده نشده است.
آنها تاکید کردند: چنانچه قرار براین باشد که برخلاف قانون و پس از کسر مالیات و حق بیمه شاغل ۹۰ درصد مابه التفاوت از حقوق بازنشسته مورد محاسبه قرار گیرد، ۹۰ درصد آن کسور کسر شده هم از حقوق بازنشسته کسر خواهد شد ، بدین معنی اگر از حقوق کارمند شاغل مبلغ ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال بعنوان مالیات و حق بیمه کسر شود، ۹۰ درصد آن ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ هم از حقوق بازنشسته کسر و بقیه برای بازنشسته مورد محاسبه قرار خواهد گرفت . فرض می کنیم کارمندشاغلی که مشابه و همتراز بازنشسته است مبلغ ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال حقوق و فوق العاده مشمول کسور دارد که ۹۰ درصد آن که مبلغ ۲۲۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است ظرف ۳ سال به بازنشسته پرداخت خواهد شد.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هر چه سریعتر اجرا نشود؛ مجلس ورود میکند
پیش نیز با توجه به تاخیر و به تعویق افتادن انجام متناسب سازی و یا همسان سازی حقوق بازنشستگان سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان برنامهوبودجه باید نسبت به تأخیر در اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان پاسخگو باشد، گفت: اگر قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هر چه سریعتر اجرا نشود؛ مجلس ورود میکند.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی با اشاره به لزوم و اهمیت همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: مجلس در ابتدا لایحه برنامه هفتم را کلاً بهخاطر بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان رد کرد، بعد دولت بندی را به برنامه هفتم اضافه کرد که در آن گفته شده بود یک درصد ارزشافزوده بهعنوان پرداختی به بازنشستگان اضافه شود.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس از شهادت شهید رئیسی بنده با آقای پزشکیان صحبت کردم و همسانسازی حقوق بازنشستگان از مواردی بود که بنده درباره آن با جناب پزشکیان جلسه خصوصی گذاشتم. ایشان هم قول داد تا به قانون همسانسازی عمل کند اما نمیدانم چرا رؤسای جمهور قول میدهند ولی وفا نمیکنند. این مورد که قانون نیز هست و باید عمل شود.
سلیمی با اشاره با تأمین اعتبار مجلس برای همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: اعتبار همسانسازی حقوق بازنشستگان را مجلس تأمین کرده است. در واقع از مواردی نیست که مدعی شوند مجلس اعتبار اختصاص نداده است.
به گفته سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی ، هزینهکردن این وجه در مواضع دیگر غیرقانونی است؛ چرا که این هزینه حق بازنشستگان است.
وی با تاکبد براینکه اگر قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هر چه سریعتر اجرا نشود؛ مجلس ورود میکند، تصریح کرد: ظرفیتهای آئیننامه مانند تحقیق تفحص، ماده ۲۳۴ و ماده ۴۵ این امکان را به مجلس میدهد که این موضوع را مورد بررسی قرار دهد. ظرفیتهای جدی مجلس برای پاسخگوکردن دولت در اختیار دارد.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در خاتمه تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه باید نسبت به تأخیر در همسانسازی حقوق بازنشستگان پاسخگو باشد. تعلل در این موضوع پذیرفته شده نیست. تأخیر و تعلل در این هم خلاف قانون و شرع است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی:
تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود
از طرفی نیز وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تلاش برای افزایش مستمری بازنشستگان حداقل بگیر خبر داد و گفت: تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود.
احمد میدری با اعلام اینکه قانون متناسب سازی ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد گفت: تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود
میدری درباره اینکه همسان سازی کار احکامش کی زده میشود؟گفت:هدف همه این بوده که به همین حداقل بگیرها کمک بشود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: طرح لایه دو فوریتی رفته به مجلس شورای اسلامی که از قبل هم بوده که ما بتوانیم در واقع اینها مشمول اضافه بر آن همترازی پرداخت شود.
میدر در پاسخ به سوال خبرنگار که چه زمانی، سال بعد، امسال، یک ماه دیگر دو ماه دیگر.. درباره زمان پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان اقدام خواهد شد؟ تاکید کرد: امسال حتما اقدامات لازم در خصوص صدور احکام و پرداخت ها اقدام خواهد شد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بخشی از آن که دست سازمان برنامه وبودجه است، ابراز امیدواری کرد تا دو ماه آینده همه معوقات پرداخت شود.
میدری در پاسخ به خبرنگاری درخصوص پرداخت معوقات به افراد گفت:هماهنگی بین دستگاه ها جای خودش را دارد اما ان شالله پرداخت می شود تا دو ماه دیگر به ۳/۵ میلیون نفر و به آن ۷۰۰ هزار نفر هم مشکلی نیست حتما معوقات پرداخت خواهد شد.
از همه مهمتر اینکه محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اسفندماه ۱۴۰۲ از قول ۱۰۰درصدی اجرا و عمل به متناسب سازی ۴۰ درصد حقوق بازنشستگان در سال اول برنامه توسعه هفتم و به ترتیب سالهای دوم و سوم این برنامه هرکدام ۳۰ درصد و در مجموعه ۹۰ درصد حقوق شاغلین که هنوز این مورد و وعده قول ایشان هم عملی و اجرایی نشده است.
خبرنگار: محبوبه بهینه
مدید مسئول پایگاه خبری میعاد
علی اکبرقزوینیان