مسمومیت با گیاهانی مانند «خرزهره»، «دیفن باخیا»، «گل انگشتانه»، «آزالیا»، «شوکران» و «کرچک» میتواند منجر به خفگی و مرگ افراد شود
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- زهرا جهانگرد در گفتوگویی به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیتها با بیان این که دهان، شایعترین راه ورود سموم به بدن است، اظهار کرد: مسمومیت با گیاهان سمی یکی از شایعترین علل بروز مسمومیتهای اتفاقی در کودکان در جهان به شمار میآید. افراد باید ضمن اطمینان از غیرسمی بودن گیاهانی که در منزل نگهداری میکنند، نام گیاهان خانگی را به خاطر بسپارند و آن را روی برچسبی کنار آنها بنویسند.
وی افزود: مسمومیت با گیاهانی مانند «خرزهره»، «دیفن باخیا»، «گل انگشتانه»، «آزالیا»، «شوکران» و «کرچک» میتواند کشنده باشد. در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار را در سریعترین زمان به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.
جهانگرد ادامه داد: شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دیفن باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن میتواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود. بسیاری از گیاهان و گلهای آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخیا، سمی هستند و تماس پوست با آنها و یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت و سوختگی مخاط میشود. همچنین اکالیپتوس درصورتیکه بهاشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) میتواند کشنده باشد.
وی تأکید کرد: والدین باید توجه داشته باشند که مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیلی بر غیرسمی بودن آن برای انسان نیست.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مسمومیت با قارچهای سمی بسیار خطرناک است، بیان کرد: مردم باید از مصرف قارچهایی که نوع آنها را نمیشناسند جداً خودداری کنند زیرا بعضی از قارچهای سمی در صورت خورده شدن میتوانند باعث نارسایی کبدی حاد و مرگ شوند.
وی خاطرنشان کرد: تشخیص قارچهای سمی از انواع غیرسمی از روی شکل ظاهری آنها بسیار دشوار است و نیاز به تجربه و تخصص دارد بنابراین مردم از مصرف قارچهایی که در طبیعت میرویند خودداری کنند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در صورت بلعیدن قسمتهای مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان علاوه بر مراجعه به مراکز درمانی حتماً با مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ داخلی داخلی۳ کد۲ تماس حاصل کنید.
خبرنگار: بهناز عسگری