مردم از وعده های مسئولان خسته هستند/وظیفه خود دانستم پرچمی که شهید رئیسی دست گرفته بود به دست بگیرم و راهش را ادامه دهم
وی در ابتدا با بیان اینکه یاد رییس جمهور شهید عزیزمان شهید مغتنم و شریف را پاس میداریم، گفت: به عنوان یکی از اعضای تیم رییس جمهور شهید وظیفه خود دانستم پرچمی که شهید به دست گرفته بود و مسیر جدیدی که در حکمرانی کشور عرضه کرده بود را جلو ببرم.
این نامزد انتخابات بیان کرد: بنده جوان ترین بین شما نامزدها هستم و بیست سال سابقه کار اجرایی داشتم و همه عزیزانی که تحت عنوان رجل سیاسی شناخته شدند سابقه زیادی در بحث اجرایی و امور کشور دارند، طوری صحبت کنیم که انگار دنیا از امروز شروع شده است.
قاضی زاده هاشمی گفت: مردم از وعده خسته هستند و باید و نباید گفتن کار ساده ای است و باید بگیوییم این کاری که میخواهیم انجام بدیم چگونه و توسط چه کسانی میخواهیم انجام دهیم و آیا میتوانیم انجام دهیم یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه وقتی وعدهها به عمل و تحقق نمیرسد، عده زیادی از مردم نا امید میشوند و با صندوق قهر میکنند، تصریح کرد : برای تحقق رشد ۸ درصدی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار نیاز به سرمایه گذاری داریم، شاید جدی ترین کار اجرای تام قانون هدفمندی یارانه هاست، درمورد سرمایه گذاری داخلی اکثر منابع دولت صرف هزینه های دولت میشود و باید بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی وارد میدان کنیم و شوک های ارزی را کنترل کنیم.
مردم هزینه تصمیمات اشتباه ما را میپردازند
وی با بیان اینکه حرفهای کلی و وعدههای تکراری شنیدیم که نتیجه آنها را دیدیم که یک دهه برای ما اقتصاد منفی ایجاد کرد، گفت: باید توجه کنیم تصمیمیات اشتباه ما را هزینه اش را مردم میپردازند. من چرا اسم دولت خود را دولت خانواده گذاشتم چون هر تصمیمی که ما در امور کشور میگیریم و امواج مردم را پشت تصمیم های خود قرار میدهیم میتواند سفره مردم را کوچک کند و آثار جبران ناپذیر به انها بزند.
این نامزد انتخابات ضمن یبان اینکه ما در دولت مردم و خانواده به این مسئله جزئی مبنی بر اینکه هر تصمیمی ما چه تاثیری بر سفره مردم میگذارد، تصریح کرد: دوستان به جای اینکه بیایند نسخه های قبلا ارایه شده که نتیجه ان را نیز پس دادیم و مردم انها را باور نمیکنند نسخه قابل باور ارائه دهند.
وی مطرح کرد: اول از داخل باید شروع کنیم، اقتصاد را باید پیشبینی پذیر کنیم، بخش خصوصی را باید شریک راهبردی خود کنیم. دست از ازار به مردم در بخش های اقتصادی مثل بحث مالیات و گمرک برداریم که البته در دولت اقای رییسی برای ساماندهی اینها اقدامات خوبی شروع شد.
قاضیزاده بیان داشت: برای جلب سرمایه گذاری باید بسته مشترک ایجاد کنیم، شهرک صنعتی ایجاد کنیم، سیاست های ارزی باید به نفع تولید باشد.
سهام عدالت نباید به حیات خلوت سیاسیون تبدیل میشد
قاضیزاده هاشمی در واکنش به صحبتهای سایر کاندیداها، مطرح کرد: ظاهرا بعضی از دوستان بنا ندارند بحث کارشناسی کنند. به عنوان کسی که در کابینه شهید رئیسی بودهام باید بگویم که خودم را ملزم به تعهدات دولت شهید رئیسی می دانم. مردم وقتی اعتماد خود را از دست میدهند که کاندیداها اعتماد به نفس نداشته باشند و سیاهنمایی کنند.
وی با بیان اینکه «سهام عدالت کار خوبی بود»، گفت: مشکل سهام عدالت عدم واگذاری به مردم بود، نباید مدیریت سهام عدالت حیاط خلوت سیاسیون میشد. از سوی دیگر در خصوصی سازی باید رقابتی و شفاف عمل کنیم. ابزاری که الان وجود دارد بورس است. دولت باید اموال را به بورس ببرد. نباید سهم دولت را در سرمایهگذاری کم کنیم اما نباید نقش تصدی گری به آن بدهیم. اگر تعرفه بزرگراهها واقعی شود، بخش خصوصی و کنسرسیومها میتوانند بزرگراه احداث کنند. ساخت راه ها و بزرگراه ها را می توان به بخش خصوصی داد اما راه های روستایی را دولت باید بسازد و ساماندهی کند.
وی درباره خصوصیسازی گفت: دولت نباید با بخش خصوصی رقابت کند بخش خصوصی شریک راهبردی دولت و مردم است و دولت باید از فعالیت بخش خصوصی استقبال کند چون کمک میکند درامدهای دولت افزایش یابد و هزینههای بودجه کاهش یابد.
نسخههای بانک جهانی مفهومی تحت عنوان انسان و انسانیت را قبول ندارند
قاضیزاده با اشاره به صحبت کاندیداها درخصوص لزوم استفاده از تجربه بانک جهانی، اظهار داشت: ما هم به تجربه جهانی قائلیم اما هم تجارب مثبت و هم تجارب شکست خورده مد نظر است، بانک جهانی را دوستان اشاره کردند اما یک نمونه از کشوری که نسخه های بانک جهانی را رعایت کرده و توانسته موفق شود را ذکر کنید، چون هرکدام که رعایت کردند وضعیتشان بدتر شده است. نسخه های بانک جهانی اصلا مفهومی تحت عنوان انسان و انسانیت را قبول ندارد. دوستان مطالبی میفرمایند که رویایی است و با واقعیت جامعه ما متفاوت است.
وی افزود: دوستان می گویند نمی توانیم اهداف برنامه هفتم توسعه را اجرا کنیم؛ من سوال برادرمان زاکانی را تکرار می کنم، پس چرا کاندیدا شده اید؟ رئیس جمهور باید قانون را اجرا کند. دولت مجری قانون است و رییس جمهور از خود که نمیتواند حکم کند. کسی که از الان دارد دبه میکند بعدا در مواجه با مردم میگوید من قول نمیدهم چون سایر دستگاه ها به حرف من گوش نکردند و برای شکستهای خود اینگونه توضیح میدهد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسئله بهرهوری و بنگاه های دولتی حل نمیشود تا انتصابات سیاسی از ان جمع شود، نباید شرکت های ورشکسته را به مردم واگذار کرد. در دولت شهید رئیسی با کمک ایشان، مردم را در بنگاه داری بنیاد شهید دخیل کنیم. همان مردمی که جنگ را کنترل کردند، اقتصاد را به بهترین شکل کنترل خواهند کرد.
مشکل بورس با اصلاح سیاست غلط حل میشود
وی با بیان اینکه «بورس ناشی از یک مفهوم است»، گفت: انتظارات و اعتماد مردم در این امر دخیل است، ما باید ببینیم در دولت قبل چه کسانی یک شبه بورس را به خاک سیاه نشاندند. باید اول از همه بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم. مردم نباید فکر کنند عده ای از تصمیمان ما خبر دارند و زودتر پول های خود را از بورس خارج کردهاند. آقای پزشکیان برخی از اطرافیان شما از همین دست افراد بودند. اسمشان را بخواهید بعد مناظره به شما میدهم. گویا دوستان راه سازیهای دولت آقای احمدی نژاد یادشان رفته است. پروژه ساخت مسکن دولت سیزدهم نیز به خوبی درحال پیشرفت است و تاکنون ۶۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است و نه ۳۰۰ هزار تا!
قاضیزاده هاشمی افزود: به وعده حل مشکل بورس در سه روز اشاره کردید، بله اگر بورس دست ما باشد خیلی سریع تر حتی میتوانیم مشکل آن را حل کنیم چون براساس یک سیاست غلط بورس ریزش میکند و با اصلاح سیاست حل میشود.
این کاندیدای انتخاباتی عنوان کرد: مگر میشود کل کارشناسی کشور را یکی کرد؟ درباره حوزه سلامت در دنیا دو مکتب است؛ برخی میگویند به روش دولتی باید این کارها را انجام داد. باید بدانیم کدام را میخواهیم انتخاب کنیم؟ اینطور نیست که نظرات کارشناسی همه جا یک شکل باشد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مسئله تورم مطرح کرد: تمام مکاتب اقتصادی و کارشناسان معتقدند میشود تورم را تک رقمی کرد و تمام چیزهایی که در قانون برنامه آمده راهکار اجرایی دارد و اجماع کارشناسی بر عملیاتی کردن آن وجود دارد اما اقتدار سیاسی از نوع اقتدار دولت شهید رییسی میخواهد نه مذاکره خارجی و التماسی. همه اینها راه حل داخلی دارد و قاطع است و در دولت شهید رییسی شروع شده و انشالله به سرانجام میرسد.
باید اقتدار درونزای سیاسی داشته باشیم
وی در ادامه در خصوص راهکارهای مهار تورم، گفت: برای مهار تورم باید سه مسئله را حل کنیم، یکی مسائل پولی و مالی، بهبود بهرهوری و دیگری مسائل سیاسی؛ در حوره پولی مالی هم کارکرد نقدینگی توسط بانک مرکزی و هم کنترل وضعیت بودجه دولت مدنظر است.
قاضیزاده افزود: در بهرهوری نیز در دولت شهید رییسی برنامه ریزی جدی شد به طوری که در دنیا به عنوان کشور نمونه معرفی شدیم و برای بهبود و ارتقا بهرهوری جایزه گرفتیم. منظور از تاثیر مسائل سیاسی نیز این است که وقتی میبینم ثباتی در بازار ارز وجود دارد ناشی از اقتدار سیاسی است، اقتدار درونزای سیاسی نه برون زا مثل اینکه با پاره کردن یک برگه کلا اقتصاد کشور بهم بریزد.
وی با تاکید بر اینکه باید جلوی دخالت افراد غیر مسئول و تسهیلات سفارشی را بگیریم، خاطرنشان کرد: در بنیاد شهید پر از این تسهیلات سفارشی بود که آنها را به دستگاه قضایی معرفی کردیم.
وی ادامه داد: بانک ها و سهامداران انها را باید پاسخگو کنیم و عملیات بانکی را باید اصلاح کنیم. بودجه، رفتار مدیران کشور را اصلاح میکند و ما در بنیاد شهید بودجه را به برنامه عملیاتی وصل کردیم، در نظام بودجه مبتنی بر عملکرد باید شکل بگیرد.
قاضیزاده در ادامه تاکید کرد: ملت بزرگ ایران ابتدا که پا به عرصه انتخابات گذاشتم فکر میکردم در مناظرات با توجه به اینکه شهید رییسی در طول حیات خود مظلوم واقع شده باید پاسخ بدم اما متوجه شدم ظلم بالاتری نیز وجود دارد و آن دستاوردهای جمهوری اسلامی است که زیر سوال میرود.
وی خاطرنشان کرد: بعضی ها طوری حرف می زنند انگار ما کارشناس نداریم مثل زمانی که می گفتند باید مدیر وارد کنیم، ما بهترین کارشناسان را داریم. میگویند باید از تمام تجارب کشورهای جهان باید استفاده کنیم، میگویند باید وارد میدان های بزرگ شویم اما خود میدان دار عالم هستیم؛ اینکه این حرفها را می زنیم بخاطر این است که به مردم پشت کردهایم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای پزشکیان گیر نگاه تنگ سیاسی است که مجلس خودشان هم آقای پزشکیان را تحمل نکرد.
وی عنوان کرد: با خزانه خالی و بدهکار دولت را به شهید رئیسی تحویل دادند ولی آقای رئیسی این دولت را به خوبی اداره کرد. وقتی دولت را تحویل گرفتیم ۷۰۰، ۸۰۰ نفر در روز کشته میشدند و آقایان منتظر واکسن فایزر و آسترازنکا بودند و درمان درد خود را در دستان غربیها میدیدند اما دولت شهید رئیسی بدون توجه به غرب آن را کنترل کرد، تحریمها بیشتر شد ولی در دولت شهید رئیسی فروش نفت چند برابر شد.
به گزارش پایگاه خبری میعاد- پنجشنبه ۳۱ خردادماه، جمعه یک تیرماه، دوشنبه ۴ تیرماه و سهشنبه ۵ تیرماه زمان برگزاری دیگر مناظرههای این ۶ نامزد تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۸ تیرماه است.
در بین زمان برگزاری این مناظره از ساعت ۲۱ تا ۲۱ و ۳۰ دقیقه اخبار جامع ایران و جهان پخش خواهد شد.
چهار مناظره اول از ساعت ۲۰ تا ۲۴ روی آنتن سیما میرود و مناظره روز پنجم تیرماه مصادف با روز عید سعید غدیر، از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۶ پخش خواهد شد.
سعید جلیلی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محمد باقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان، ۶ نامزد تایید صلاحیت شده در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هستند.
خبرنگار: هاجر اسماعیل زاده