رئیس جمهور دستور بررسی وضعیت کلی اینترنت را صادر کرد/تاکید بر موضوع رفع فیلتر، ساماندهی فیلترشکنها/نخبگان را به ماندن در کشور تشویق کنیم
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- «ستار هاشمی» در حاشیه آیین افتتاح هفته جهانی فضا در جمع خبرنگاران درباره جلسه شورای عالی فضای مجازی با اشاره به جزئیات این جلسه با موضوع بررسی وضعیت کلی اینترنت و رفع فیلتر و همچنین ساماندهی فیلتر شکن ها ، گفت: در این جلسه رئیس جمهور اعلام کرد از وضعیت اینترنت ارزیابی جامعی انجام و گزارش شود، اما بحث مربوط به ساماندهی فیلترشکنها بیش از بقیه موارد منعکس شد.
وی افزود: در این جلسه علاوه بر بررسیهای مربوط به رفع فیلترینگ، درباره ساماندهی فیلترشکنها که منجر به بروز مشکل و آلودگی در شبکه ملی اطلاعات میشود نیز صحبتهایی انجام شد.
هاشمی خاطرنشانکرد: بر این اساس، وضعیت موجود اینترنت و آلودگیهایی که در شبکه ملی اطلاعات وجود دارد باید بررسی شده و گزارش شود.
«ستار هاشمی» در بخش دیگری از این آیین افزود: وعده «صادق ۲» اقدامی اقتدار آفرین برای کشور بود که توسط نیروهای مسلح کشور رقم خورد؛ این اقدام نشان داد ادعای رژیم جعلی صهیونیستی توهمی بیش نیست و هیمنه پوشالی آنان در هم شکست.
عضو کابینه دولت چهاردهم بیانداشت: یکی از موضوعاتی که در برنامه پیشنهادی خود به مجلس ارائه دادم، تمرکز و توسعه صنعت فضایی است. صنعت فضایی حداقل ۲ وجه مهم دارد؛ یکی بخش اقتداری و دیگری اقتصادی که هر ۲ را باید در کنار یکدیگر مدنظر قرار داد.
وی ادامهداد: اگر به هر کدام از آنها توجه کنیم یک زیرساخت پایهای و مهمی به نام نیروی انسانی دارد که مهمترین رکن توسعه این صنعت حفظ و نگهداشت نیروی انسانی است. یکی از مسائلی که باعث شد از آقای «سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران درخواست کردم در ادامه مسیر به دولت چهاردهم کمک کند تعامل و اعتقاد وی به بخش خصوصی است.
وزیر ارتباطات خاطرنشانکرد: حوزه اثرگذاری صنعت فضایی به شدت متنوع و وسیع است و علوم مختلفی را از علوم پایه تا علوم مهندسی در برمیگیرد. هفته گذشته دقایقی را در کنار رتبههای تکرقمی کنکور ریاضی بودیم و قول دادیم ظرفیتهایی که در وزارت ارتباطات وجود دارد را در اختیار آنان قرار خواهیم داد تا هم با مسائل کشوری آشنا شوند و هم از همین ابتدا ذهنشان را به حل مشکلات کشور معطوف کنیم؛ باید آنها را به ماندن ترغیب کنیم.
هاشمی تصریحکرد: تحقق دولت الکترونیک موضوعی است که آحاد ملت با آن دست و پنجه نرم میکنند، اما با وجود اقداماتی که انجام شده مردم آن را به خوبی لمس نمیکنند.
وی توضیحداد: برای تحقق دولت الکترونیک سه رکن هویتبخشی به افراد، هویتبخشی کسب و کار و مدیریت سرزمین را باید در نظر گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشانکرد: مدیریت سرزمین یکی از موضوعات مهمی است که با وجود تلاشهای زیاد در کشور، دستاوردهایی در تراز جمهوری اسلامی نداشته است.
وی ادامهداد: بحث «حدنگاری» یکی از موضوعاتی است که صنعت فضایی به شدت میتواند در این خصوص کمککننده و راهگشا باشد. استفاده از ظرفیت ماهواره «خیام»، تعیین تکلیف اراضی ملی، کشاورزی، روستایی و شهری کشور به شدت میتواند کمک کند تا به این سوال پاسخ دهیم که چه کسی، در چه مکانی، چه کاری انجام میدهد؟
هاشمی تاکید کرد: پاسخ به این سوال باعث هدفمند شدن ارائه خدمات به شهروندان میشود و بدون داده موثق نمیتواند صحبت از حکمرانی کرد.
وزیر ارتباطات افزود: بحث حکمرانی یکی از دغدغههای جدی همه حاکمیت است. دادههای ما نیاز به تکمیل داد و تکمیل آن به کمک استفاده حداکثری از فناوری ممکن میشود.
وی درباره هم افزایی و ضرورت آن، گفت: گاهی اوقات اقداماتی در کشور انجام میشود، اما از آنجایی که هم افزایی بین دستگاهها وجود ندارد باعث میشود همگی به شکل جزیرهای دنبال شوند؛ بر این اساس باید به مساله هم افزایی توجه ویژه کرد.
هاشمی خاطرنشانکرد: محققین و کنشگران این عرصه باید با یکدیگر همافزایی و تبادل دانش داشته باشند تا بتوانیم به سمت عمیقتر شدن دانش این حوزه قدم برداریم. این انتظاری است که محقق شدن آن دور از دسترس نیست. باید به کار تیمی و هدف مشترک که تثبیت جایگاه در مدار لئو و دسترسی قدرتمندانه به مدار ژئو است باور داشته باشیم.
وی افزود: همیشه در بحث تخصیص منابع با محدودیتهایی مواجه هستیم، اینکه مسیر راه چیست و باید چه اولویتهایی را درنظر گرفت موضوعی است که باید به آن بپردازیم. توسعه متوازن را میپسندیم و مدنظر قرار میدهیم اما محدودیتها و اولویتها نیز باید با دقت بررسی شوند.
همچنین در این مراسم معاون وزیر ارتباطات در تشریح صنعت فضایی کشور درخصوص ماهواره سنجشی کوثر تصریح کرد: همه ظرفیت تصاویر این ماهواره توسط دولت خریداری شده است تا بخش خصوصی انگیزه کافی را برای ورود به این کار داشته باشد.
«حسن سالاریه» افزود: مدتی قبل ماهواره چمران یک با موفقیت پرتاب شد و در مدار قرار گرفت و در حال انجام ماموریتهای خود است؛ در آینده نزدیک بلوک انتقال مداری سامان (به منظور افزایش ارتفاع مداری ماهوارهها) پرتاب خواهد شد، سه ماهواره سنجشی کوثر، طلوع ۳ و ظفر ۲ را نیز پرتاب خواهیم کرد تا در کنار یکدیگر یک منظومه ماهوارهای تشکیل دهند.
وی ادامه داد: در دهه ۸۰ سازمان فضایی تاسیس شد و نهادهای مختلف پس از آن آغاز به کار کردند؛ روزگاری در دهه ۸۰ نخستین ماهوارههای ارتباطی را ساختیم که ساختار سادهای داشتند و هدف این بود که جرمی در مدار قرار بگیرد، سال ۸۷ پرتاب ماهواره امید را با ویژگی ارتباطی ساده داشتیم، پس از آن ماهوارههای سنجشی متعدد توسط دانشگاهها ساخته شد، دقتهایی که در آن برهه دنبال میشد تصویربرداری چند ۱۰ متری بود اما پس از گذشت کمتر از ۲۰ سال در جایگاهی قرار گرفتیم که ماهوارههای مخابراتی و سنجشی متعدد را با دقتهای بالا در کشور میسازیم.»
رئیس سازمان فضایی ایران همچنین گفت: سال گذشته ماهواره پارس با دقت ۱۵ متر پرتاب شد و اکنون نسخههای دیگر این ماهواره با دقتهای هفت متر در حال طراحی و ساخت است، اتفاق بسیار مهمی که در حال رخ دادن است، ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی است، امسال پرتاب ماهوارههای بخش خصوصی را در دستور کار داریم به اعتقاد من تمام سابقه صنعت فضایی کشور را باید یک طرف قرار داد و امروز که بخش خصوصی وارد آن شده را یک طرف دیگر درنظر گرفت چرا که ورود بخش خصوصی باعث سرعت گرفتن کار خواهد شد.
سالاریه در تشریح برنامههای آتی صنعت فضایی کشور افزود:، پرتابهای آزمایشی منظومه ماهوارهای IOT (اینترنت اشیا) را برای سال آینده با همکاری بخش خصوصی در دستور کار داریم، این منظومه ماهوارهای امکانی را فراهم میکند تا مکانی که در آن زیرساخت زمینی برای دریافت اطلاعات وجود ندارد از بستر ماهوارهای استفاده کنیم، این منظومه میتواند امکان دریافت اطلاعات در کوتاهترین زمان را مهیا کند تا سرعت تصمیمگیری در بحرانها افزایش یابد.
به گزارش پایگاه خبری میعاد- هر ساله انجمن هفته جهانی فضا موضوعی را برای برگزاری رویدادهای هفته جهانی فضا انتخاب میکند تا تمام فعالیتها و رویدادها در سراسر جهان در این هفته (۱۳ تا ۱۹ مهر- ۴ تا ۱۰ اکتبر) پیرامون این شعار برنامهریزی شود؛ این انجمن شعار هفته جهانی فضا در سال ۱۴۰۳ را «فضا و تغییرات اقلیمی» نامگذاری کرده است.
جلسه شورای عالی فضای مجازی سه شنبه – دهم مهرماه با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور برگزار و این نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم است که در کمتر از ۳ ماه از تشکیل دولت، برگزار شد.
با توجه به صحبتهای رئیس جمهور مبنی بر افزایش کیفیت اینترنت، تلاش برای رفع فیلترینگ برخی از پلتفرمهای خارجی و به طور کلی با توجه به مواضع دولت چهاردهم در حوزه فیلترینگ، به نظر میرسد یکی از موضوعات اصلی که درباره آن بحث میشود، مربوط به همین موارد باشد.
وزیر ارتباطات، دهم شهریور و در آئین معارفه خود درباره فیلترینگ گفت: فیلترینگ در وضعیت فعلی به نفع هیچکس نیست: هم حاکمیت ما را نقض کرده، هم امنیت سایبری را زیر سئوال برده و امنیت خانواده ها را دچار مشکل کرده است و از سوی دیگر کسب و کارها آسیب دیدند و هم مردم ناراضی شدند.
هاشمی اضافه کرد: این چیزی نیست که اسناد بالادستی و رهبری انقلاب از ما خواسته بودند. باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و سیاستهای کلی، شرایط موجود را به نفع رشد کسب و کارها و جلب رضایت مردم تغییر داد.
وی گفت: در این مسیر سخت، پر چالش و پر از تلاطم برای بازنگری در این سیاستها، به همیاری همه دستگاههای کشوری، لشگری و حاکمیتی از یک سو و همکاری همه فعالان این صنعت مهم در لایههای مختلف از سوی دیگر نیاز دارم؛ که اگر این همیاری نباشد، دستور رهبرمان، تدابیر رئیس جمهوری، انتظارات نمایندگان مجلس و مطالبات مردم عزیز بر زمین خواهد ماند و چشمها را باید شست.
اساسنامه شورای عالی فضای مجازی توسط هیات وزیران در جلسه ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۳ بنابه پیشنهاد ۲۴ خرداد ۱۳۸۳ مسئولان وقت سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد تبصره (۱) ماده (۸) قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات – مصوب ۱۳۸۲ – به تصویب رسید.