درگذشت دو پیشکسوت صاحب امتیاز گروه نشریات ابرار و منتقد ادبی و مترجم ادبیات فرانسوی
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- صفیزاده از اعضای اولیه حزب جمهوری اسلامی و از مدیران پرسابقه کشور بود و حوزههای مختلفی را تجربه کرده بود. معاونت دادستانی کل و شهربانی کل کشور و معاونت وزارتخانههای آموزش و پرورش، کشور و کشاورزی در دهههای ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ از آن جمله است.
او همچنین در اوایل دهه ۱۳۷۰ ریاست فدراسیون فوتبال را به عهده گرفت که دوره مدیریت او را یکی از دورههای خوب این نهاد میدانند. صفیزاده در سال ۱۳۷۵ به همراه تنی چند از دوستان خود انجمن روزنامهنگاران مسلمان را بنیاد گذاشت.
صفیزاده همچنین در مجلس ششم و با حکم مهدی کروبی، رئیس سازمان اداری مجلس بود که نمایندگان وقت و کارکنان مجلس خاطرات خوبی از او به یاد دارند.
در دوره مدیریت او، روزنامه ابرار ورزشی به عنوان پیشگام روزنامههای ورزشی ایران تیراژهای افزون بر ۱۰۰ هزار نسخه را تجربه کرده است. احمد عربانی، اردشیر لارودی، علی کاوه، علی رئیسی، حسین انتظامی، محمدرضا زائری، علیرضا معزی، محمدرضا نوروزپور و وحید جلیلی از جمله روزنامهنگارانی بودهاند که سالها در گروه نشریات ابرار همکار بودهاند.
مراسم تشییع و تدفین سیدمحمد صفیزاده فردا سهشنبه ساعت ١٠ صبح در قطعه ۲۰۲ بهشت زهرا (س) برگزار میشود.
محمدتقی غیاثی درگذشت
محمدتقی غیاثی، منتقد ادبی و مترجم ادبیات فرانسوی، در ۹۲ سالگی در فرانسه درگذشت.
فرهنگ نشرنو با اعلام این خبر در صفحه خود نوشته است: «درگذشت محمدتقی غیاثی استاد و مترجم زبان و ادبیات فرانسه را به جناب آقای ناصر غیاثی، خانوادهٔ محترم غیاثی، و اهل فرهنگ و ادبیات ایران تسلیت میگوید.
محمدتقی غیاثی سال ۱۳۱۱ در خمامِ گیلان زاده شد و تحصیلات ابتدایی را در خمام و متوسطه را در شهر رشت و تحصیلات دانشگاهی را در رشتهٔ زبان و ادبیات فرانسه در دانشسرای عالی تهران گذراند. در ۳۰ سالگی با بورس تحصیلی وزارت فرهنگ دولت ایران به پاریس رفت و موفق به اخذ دکتری ادبیات فرانسه از دانشگاه سوربن پاریس شد. «تأثیر استاندال روی ژید» عنوان تز دکتری او بود. پس از بازگشت به ایران تا هنگام بازنشستگی با سمت استاد تمامی در دانشگاه تهران و چندین سال نیز در دورهٔ دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به تدریس زبان و ادبیات فرانسه اشتغال داشت.
محمدتقی غیاثی جز فرهنگهای فرانسه-فارسی و کتابهای کمکدرسیای که در آموزش زبان فرانسه منتشر کرده است، ترجمههای پرشماری نیز از آثار ادبی نویسندگان فرانسه در کارنامهٔ پربار خود دارد. این آموزگار و مترجم برجسته امروز هفتم مردادماه ۱۴۰۳ در فرانسه درگذشت.»
«خدایان تشنهاند» اثر آناتول فرانس، «سهم سگان شکاری» اثر امیل زولا، «دلهرهٔ هستی» اثر آلبر کامو، «هفتهٔ مقدس» اثر لویی آراگون و «نقد تکوینی» اثر لوسین گلدمن از جمله ترجمههای اوست.
خبرنگار: محبوبه بهینه