خانواده ایرانی در قاب دوربین عکاسان/رسالت مجموعه نورنگار سرمایه گذاری برای کارهای فرهنگی ماندگار
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- مسعود افشانی عضو شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره عکس ایران من که در محل ساختمان نورنگار برگزار شد با اشاره و تشریح جزئیات این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری، اظهار داشت: این جشنواره که هشتمین دوره خود را تحت نام کلی ایران من برگزار میکند؛ هر دوره موضوع مخصوص به خود را دارد.
وی در ادامه هدف از نامگذاری این جشنواره را به عنوان “ایران من” ، بیان زیبایی ها و پتانسیل های سرزمین ایران اسلامی و زندگانی اقوام و مردم ایرانی بیان کرد که در هفت دوره گذشته تلاش در پوشش هرچه باشکوهتر آن داشتیم.
افشانی به موضوع بروز و شیوع کرونا در کشور طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: این عامل باعث شد تا دوره های بعدی ما با تاخیر برگزار شوند.
عضو شورای سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره عکس ایران من ، ادامه داد: موضوع اصلی جشنواره سال جاری خانواده ایرانی به عنوان اساسیترین بنیان جامعه است؛ خانواده ایرانی تغییرات زیاد و چالشهایی را پشت سر گذاشته است که دستمایه خوبی برای عکاسان ایجاد کرده است.
به گفته وی، ما چشماندازهای سنتی، مدرن و اختلاف نسلها را میبینیم که میتواند آن را وقایعنگاری در نظر گرفت.
او افزود: این یک نوع رویکرد جامعه شناسنامه به خانواده ایرانی به عنوان اساسیترین رکن جامعه است.
افشانی ادامه داد: در بخش جنبی امسال به دلیل فرایندی که دنیا در حوزه تصویرسازی پیش گرفته، هوش مصنوعی را دستمایه قرار گرفتیم که در واقع ادیت با بسترهای هوش مصنوعی است که چالش برانگیز و در کنار آن خلاقانه است.
وی افزود: عکاسان و تصویربرداران این چالش را حول خانواده ایرانی با ابزار هوش مصنوعی به تصویر خواهند کشید.
او تصریح کرد: ممکن است هیچ تصویری به وسیله زدن شاتر ایجاد نشود اما استفاده از هوش مصنوعی می تواند خیال را به تصویر بکشد.
افشانی اضافه کرد: تلاش می کنیم هنرمندان عکاس وارد چالش استفاده از هوش مصنوعی شده تا ببینیم چه اندازه می توانیم با استفاده از ابزارها خود را به چالش بکشیم.
این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ادامه داد: در بخش اصلی دارای محدودیت های ادیت و ویرایش وجود دارد اما در بخش دوم ایجاد تصویر با هوش مصنوعی و استفاده از تکنیک ها بلامانع است. این بخش دارای داوری مجزا و جوایز مجزا است.
افشانی با تشریح جزئیات و محورهای این دوره از جشنواره ، خاطرنشان کرد: از سوم خردادماه جاری روند پذیرش آثار آغاز شده و پس از پالایش اولیه، آثار رسیده به داوران تحویل داده می شود.
وی این نکته را هم یادآور شد که علاوه بر اهدای جوایز، به اعضای برگزیده حق تالیف به ۱۰۰ عکس منتخب نیز اهدا خواهد شد. که این جوایز به عنوان پیشکش به جامعه عکاسانی ست که همواره پتانسیل و ظرفیت فعالیت و کار داشته و دارند.
در ادامه این نشست دبیر اجرایی هشتمین دوره جشنواره عکس ایران من نیز با تشرح بخش های دیگری از جشنواره و علت انتخاب موضوع جشنواره ، تصریح کرد: براین باوریم ، خانواده قلب تپنده هر جامعهای محسوب میشود و حفظ تحکیم بنیان آن از مهمترین رویکردها برنامهریزان و متولیان فرهنگی برای گام نهادن به مسیر پیشرفت و رشد و توسعه هر ملتی محسوب میشود و به همین بهانه، هشتمین جشنواره عکس ایران من، با موضوع خانواده ایرانی برگزار میشود.
محمد فروغی ادامه داد: مجموعه نورنگار هشتمین دوره متوالی است که با توجه به جایگاه خانواده به عنوان قلب تپنده جامعه ایرانی و اهمیت حفظ و تحکیم آن به ویژه در میان نسلهای جوان جشنواره عکس ایران من را برگزار می کند.
به گفته دبیر اجرایی جشنواره، مجموعه نورنگار با درک اهمیت عکاسی به عنوان یک ابزار قدرتمند در تلاش است با فراهم آوردن فضایی تخصصی برای ترویج و توسعه هنر و مهارت های عکاسی همچنین حفظ ارزش های اصیل فرهنگ ایرانی گام برمی دارد.
وی در عین حال تاکید کرد: موضوع بخش اصلی هشتمین جشنواره عکس ایران من «خانواده ایرانی» است.
فروغی ادامه داد: معتقدیم خانواده ایرانی از دیرباز تاکنون با سنن، عرف و رسوم مختلف درآمیخته و در جایجای این مرز و بوم به صور مختلف شکل و قوام یافته است. در دوران اخیر تجدد و تغییر سبک زندگی، بنیانهای خانواده ایرانی را دستخوش تغییر کرده است؛ اما حفظ کرامت خانوادههای ایرانی اعم از کوچک یا بزرگ با ویژگیهای فرهنگی و خردهفرهنگی بومی، میتواند موضوع قابل توجهی در به تصویر کشیدن آن باشد. (به عنوان مثال: خانواده در سفر، خانواده در طبیعت، خانواده در زیارت و…)
وی ادامه داد: موضوع بخش جنبی جشنواره نیز نگاه خلاقانه و نوآور به موضوع «خانواده ایرانی» اما در بستر هوش مصنوعی (AI) است. فناوری هوش مصنوعی در ایجاد تصاویر بیبدیل و یکتا بر اساس متن و دادههای دریافتی، برای علاقهمندان عرصه تصویرسازی دیجیتال بسیار هیجانانگیز و چالشی است.
وی خاطرنشان کرد: بخش جنبی جشنواره هشتم ایران من پذیرای تصاویری است که بدون استفاده از دوربین و با هوش مصنوعی تولید شدهاند؛ بدیهی است در این بخش محدودیتی از نظر ویرایش و ترکیببندی تصاویر اعم از فتومونتاژ، فتوکولاژ و… و انتخاب ابزارهای هوش مصنوعی وجود ندارد.
دبیر اجرایی این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری در عین حال تصریح کرد: نورنگار با افتخار هشتمین جشنواره عکس ایران من را در بخشهای متنوع و با جوایز ارزشمند برای شما همراهان عزیز برگزار میکند. آثار راه یافته به بخش مسابقه، در نمایشگاه گروهی به نمایش در آمده و همچنین به صورت یک مجموعه آثار در قالب کتاب نمایشگاه چاپ و منتشر خواهد شد.
فروغی با بیان اینکه انجام چند کار متفاوت در این دوره جشنواره ، ازجمله آغاز از سوم خرداد ماه و پایان ارسال آثار نیز هفتم مهرماه سال جاری تعیین شده است ابراز امیدواری کرد تاهشتم آبان ماه سال جاری آئین اختتامیه را نیز به مانند همه ساله هرچه باشکوهتر برگزار کنیم.
مدیر عامل شرکت نورنگار همچنین با اشاره به اینکه حدود ۲۰ سال از فعالیت این شرکت می گذرد،ابراز امیدواری کرد تا خداوند عمری دهد و زنده باشد تا از بخش بازرگانی کسب درآمد کرده و در بخش فرهنگی هزینه کنیم.
به گفته وی ، بهترین شرایطی که از دیدگاه ما ماندگار میشود برگزاری همین نوع جشنواره هاست.
دبیر اجرایی هشتمین جشنواره عکس ایران من در عین حال تصریح کرد: معتقدم هرچه انسان می تواند باید برای ارتقای فرهنگ و هنر کشورش هزینه کند تا بتواند از طریق هیمن آثار تولیدی خود فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را به جهانیان معرفی و تبیین نمائیم.
فروغی در ادامه با بیان اینکه براین باورم خانواده به سمت غرب و جدایی از کانون اصلی خود میرود؛ بر همین اساس سعی کردیم با عکس و به وسیله عکاسی تاثیری در خانواده ایجاد کنیم،ابراز امیدواری کرد با کمک اصحاب رسانه بتوانیم این جشنواره را در دوره هشتم خود به سرانجام مطلوبی برسانیم.
دبیر اجرایی این جشنواره در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا محوری برای عکاسی در موضوع خانواده مشخص شده است یا خیر؟پاسخ داد: محورهای خانواده زیاد است. حداقل دو نفر یک خانواده را تشکیل می دهند لذا اساس محوربندی نکردهایم.
وی افزود: درصدد هستیم دو یا سه کارگاه نیز برگزار کنیم که دوستان بتوانند با محور خانواده عکس های بهتری را به جشنواره ارائه کنند.
فروغی همچنین در پاسخ به سوال دیگری برای فعالیت این جشنواره در شهرستانها برای نشان دادن خانواده در اقصی نقاط ایران هم توضیح داد: در دورههای گذشته عکاسان شهرستان بیش از تهرانیها شرکت کرده بودند؛ تقریبا ۹۹ درصد عکاسان ایران ما را میشناسند و این شناخت موجب شده که اطلاع رسانی ما سریعتر صورت گیرد.
در ادامه فروغی درباره پاسخ به سوالی درباره منابع مالی این جشنواره گفت: ما درآمد حاصل میکنیم و بخشی از درآمد خود را از سالی که کسب و کارمان را راه انداختیم به کار فرهنگی اختصاص دادیم. از همان ابتدا نیز این کار را آغاز کردیم. سال ۹۲ تصمیم بر این شد که رویدادی ماندگار برگزار کنیم. من دوست دارم کارهای طولانی انجام دهم. جشنواره عکس ایران من از سال ۹۳ آغاز شد. ناسیونالیستی خوب نیست اما من ایران را بسیار دوست دارم و به دنبال تاثیرگذاری و ایجاد تغییرات هستم. هزینه برگزاری این جشنواره از کل درآمد نورنگار است. به خصوص اینکه هزینه های ما بسیار زیاد است.
افشین بختیار ،داریوش محمدخانی و سعید فداییان از دیگر اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره عکس ایران من پیرامون موضوعات این دوره جشنواره و در نهایت موضوع استفاده از هوش مصنوعی در این دوره جشنواره به ایراد سخن پرداختند.
افشین بختیاری، مسعود افشانی و داریوش محمدخانی از اعضای شورای سیاست گذاری این جشنوارهاند. مجتبی خوشدلیان نیز مشاور هوش مصنوعی این جشنواره است.
جایزه های جشنواره در یک نگاه
جایزه نفر اول این جشنواره ۴۰ میلیون تومان، نفر دوم ۳۰ میلیون تومان و نفر سوم ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. سه جایزه ۱۵ میلیون تومانی نیز برای برگزیدگان بخش جنبی این جشنواره در نظر گرفته شده است.
اعضای هیات داوران جشنواره
مجید ناگهی، مهدی وثوقنیا و عاطفه حقیقی هیئت داوران این جشنواره را تشکیل دادهاند که داوری اثار را تا مهرماه ۱۴۰۳ انجام خواهند داد. آخرین مهلت ارسال این آثار هفتم مهرماه است.
مجموعه نورنگار در یک نگاه
https://festival.noornegar.com/festival
مجموعه نورنگار، با بیش از دو دهه تجربه در زمینه واردات و توزیع تجهیزات عکاسی دیجیتال، نه تنها به عنوان یک نام تجاری معتبر در صنعت عکاسی شناخته شده است، بلکه با فعالیتهای متعدد مانند برگزاری کارگاههای آموزشی، نمایشگاههای عکاسی و جشنوارههای هنری خود را به عنوان یک بخش فعال و مؤثر در پیشبرد فرهنگ و هنر عکاسی در ایران مطرح کرده است. «جشنواره عکس ایران من» که به صورت سالانه توسط نورنگار برگزار میشود، یکی از این رویدادهای مهم است که برای عکاسان این امکان را فراهم میکند تا آثار خود را در معرض دید عموم قرار دهند و با دیگر هنرمندان در ارتباط باشند. این فعالیتها نه تنها به اشتراکگذاری دانش و تجربیات بین عکاسان کمک کرده، بلکه فرصتهایی را برای شناسایی و حمایت از استعدادهای جدید در این زمینه فراهم آورده است.
نورنگار با درک اهمیت عکاسی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای ثبت و بازگویی داستانها و لحظههای ماندگار تلاش میکند تا با تاکید بر ارزشهای هنری و خلاقیت، محیطی را فراهم آورد که در آن عکاسان بتوانند با توسعه و به اشتراک گذاشتن مهارتهای خود، به بالاترین سطح از تخصص و حرفهایگری دست یابند. نورنگار با این رویکرد، وظیفه اجتماعی خود را ترویج فرهنگ عکاسی و تقویت جامعه هنری ایران میداند.
تهیه و تنظیم : علی اکبر قزوینیان