حضور آثار ۱۰ هنرمند منبتکار آبادهای به جشنواره بینالمللی فجر(سرو سیمین)/ راهیابی دو اثر ثبت ملی شده هنرمند پیشکسوت آباده ای استاد حجت عسکری به بخش نمایشگاهی دیپلماتیک
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- بر اساس اعلام دبیر شهر جهانی منبت و پیامکهای دریافتی از دبیرخانه جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی، هنرمندان منبتکار آباده به بخش نمایشگاهی این جشنواره راه یافتهاند که شامل محمد فرخی، ماجد شهریاری، حمیدرضا کریمی، حمیدرضا عمادی، معصومه قاسمیزاده، شیما صفری است.
همچنین براساس اعلام مهدی شاکر،، هنرمندان زیر بخش نمایشگاهی دیپلماتیک نیز فرزانه ایزدی، آقایان حجت عسکری، علی کریمی، و خانم سحرناز لافتی هستند.
شهردار آباده گفت: تمامی مراحل نمایشگاه و داوری نهایی در کاخ موزه سعدآباد برگزار خواهد شد.
دبیر شهرجهانی منبت اظهار کرد: بیش از ۷هزار اثر به دبیرخانه جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین۹) ارسال شد که ۲۰۰ اثر به مرحله نمایشگاهی راه یافتند و ۱۰نفر از هنرمندان منبتکار آباده ای نیز جز راه یافتگان به مرحله نمایشگاهی هستند.
راهیابی دو اثر ثبت ملی هنرمند پیشکسوت استاد حجت عسکری به بخش نمایشگاهی دیپلماتیک
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- همچنین در نهمین دوره جشنواره و نمایشگاه سرو سیمین هنرمندان برجسته و دارای جایگاه ویژه شناخته و معرفی شده در عرصه های داخلی و بین المللی همچون استاد حجت عسکری از آباده شهر جهانی منبت استان فارس که اخیرا دو اثر ایشان به عنوان اثر ملی در کشور ثبت شده در این رویداد بزرگ هنری صنایع دستی و تجسمی حضور پررنگ و پرشور دارند که مورد بازدید چشمگیر مخاطبان از نمایشگاه قرار گرفته است. علاوه بر اینها استاد عسکری تولید و خلق بیش از ۳۲ اثر نفیس هنری صنایع دستی را در کارنامه کاری و هنری خود دارد که نه تنها در داخل کشور بلکه در عرصه بین المللی به ویژه هفته ها و روزهای فرهنگی در معرض نمایش بازدید کنندگان سایر ملل همراه با استقبال عالی قرار گرفته و همچنان خواهان و مخاطب خودش را دارد.
براساس این گزارش “تخته حنا” و ” بشقاب جهان هستی” دو اثر استاد حجت عسکری هستند که اخیرا تخته حنای وی که با خلاقیت و هنرمندی خاصی توسط این استاد هنرمند ساخته شده به عنوان میراث ملموس توسط مسئولان میراث فرهنگی استان ثبت ملی شد.
استاد حجت عسکری در گفتگو با خبرنگار ما در توضیحات این دو اثر ، اظهار داشت: تخته حنا در زمان حکومت قاجار ساخته میشده و به عنوان جهاز در وسایل عروس قرار میگرفته و یک شب قبل از عروسی و در شب حنابندان زیر پا دوست عروس میگذاشتند و مراسم حنا بندان اجرا میشده است.
این هنرمند پیشکسوت آباده ای و کشور درباره دیگر اثر خود “بشقاب جهان هستی” توضیح داد که در این اثر ققنوس در وسط بشقاب باایثار این دنیای فانی را به وجود می آورد.
به گفته استاد عسکری ، در این بشقاب ۶۰ چهره خیالی وجود دارد که آدم وهوا لیلی مجنون شیطان مطهر پاکی وذهن پلید نمایان است البته با چشم غیر مسلح نمی توان دید.
این هنرمند با تجربه چندین ساله منبت کار آباده ای ادامه داد: دور تا دور گلهای دنیای دیگر یعنی بهشت است که توسط چهار دروازه راه خروج این جهان را نشان می دهد.
استاد عسگری در عین حال تاکید کرد: سکوهای تماشای این دنیا هم به وضوح قابل مشاهده است.
استاد عسکری با حضور در جشنواره ها و نمایشگاههای مختلف هنری ، تجسمی و صنایع دستی با حضور در رقابت ها ، رتبه ها و جوایز و لوح های تقدیر و … را نصیب خودش کرده و در کارنامه کاریش به ثبت رسانده است.
نهمین جشنواره بینالمللی فجر، صنایعدستی با شعار «وفاق ملی و تنوع فرهنگی» به یکی از مهمترین رویدادهای سالانه در حوزه صنایعدستی ایران تبدیل شده است؛ این جشنواره، با تأکید بر همگرایی و وفاق ملی، تلاش دارد تا ظرفیتهای گسترده صنایعدستی کشور را در مسیر برندسازی، بازاریابی و توسعه اشتغال برای جوانان هدایت کند.
امسال علاوه بر مسابقه اصلی، سه نمایشگاه جانبی نیز برگزار شده و ادامه دارد که فرصت بینظیری برای معرفی و فروش آثار فاخر هنرمندان ایرانی فراهم خواهد آورد.
صنایعدستی ایران بهعنوان یکی از کهنترین جلوههای فرهنگ و هنر ایرانی، بازتابی از حکمت مبتنی بر فطرت است؛ این جشنواره، بستری برای نمایش این حکمت عمیق و انتقال آن به نسلهای آینده است. از سوی دیگر، با توجه به تحولات بازار جهانی، اتصال ظرفیتهای صنایعدستی به عرصه بینالمللی نیازمند برنامهریزی دقیق و همگرایی درونسازمانی و فرابخشی است.
خبرنگار: معصومه صفرخانلو
مدیر مسئول پایگاه خبری میعاد – علی اکبر قزوینیان