برگزاری آزمون برای جذب ٧٠ رایزن فرهنگی در آینده نزدیک/نگاه جدیدی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ذیل برنامه تحول، شکل گرفته است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری میعاد- محمدمهدی ایمانی پور رو ز یکشنبه – ۱۰ تیرماه ۱۴۰۳- در مراسم گرامیداشت «روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان» که در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: روز دهم تیر ماه سالروز تاسیس این سازمان است و امروز را قدر می دانیم. نشستی را با حضور همکاران چه در داخل و چه در خارج از کشور داشتیم.
وی در مورد همکاری های فرهنگ ایران و جهان اسلام و عرب توضیح داد: تلاش های خوبی برای هموار شدن این تعامل داشتیم اما نباید از حق گذشت که آنچه در طوفان الاقصی اتفاق افتاد و بعد از آن وعده صادق باعث شد قدم های سازنده ای داشته باشیم و امروز کشورها روی خوش نشان دادند و ما با آن ها در حال تعامل هستیم. در همکاری و انتقال تجارب انشاالله زمینه ساز باشیم.
ایمانیپور در مورد انتقال فرهنگ های ما توسط رایزن هایمان در کشورهای مختلف گفت: این رایزنی ابعاد مختلفی دارد از فعالیت های فرهنگی و هنری تا دینی است. گفتمان در مورد تشیع وجود دارد و رایزن ها تلاش کردند تصویر درستی از واقعیت های جمهوری اسلامی نشان دهند. رسالت اصلی این رایزن ها شکست تابوی هذثراس از ایران است که تا حدود زیادی موفق شده اند.
وی در خصوص نقاط قوت و ضعف گفت: شرکای اصلی هر کشورهمسایگان آن هستند و دیپلماسی هوشمند همکاری را با همسایگان خود باید داشته باشد. توفیقات خوبی در این زمینه به وجود آمد. بعداز سال ها رایزن فرهنگی ایران در دو کشور آمریکای لاتین مستقر شدند و این حضور ساختگی نیست و براساس مطالباتی است که از سوی آن کشورها شده بوده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات تصریح کرد: ما در دوره دهم فضایی را ایجاد کردیم که اگر به صورت شخصی کسی علاقه مند است به عنوان رایزن شخصی خودش را معرفی کند و دری برای هیچکس بسته نیست و حتی رایزن بانو و یا از اهل سنت داریم. تقریبا از بخش های مختلف رایزن انتخاب شده است. در آزمون پیش روی استخدام ٧٠ نفر جذب این سازمان خواهند شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در مورد حضور هنرمندان در عرصه رایزنی بیان کرد: وقتی از ترویج گفتمان انقلاب صحبت می کنیم بخش اصلی آن هنر انقلاب است اما باید ترازی را در این زمینه رعایت کنیم. و این رایزن ها باید یک تراز مناسبی داشته باشند و حتما موقعیت ویژه ای برای هنرمندان انقلاب قایل هستیم و دوستان هم باید تلاش کنند سطح خود را ارتقا دهند. در این دوره فکر جدی برای تولیدات مشترک صورت گرفت . اما متاسفانه بضاعت برای تولید مشترک کافی نیست و نهادهای فرهنگی شاید به این میزان توان نداشته باشد. شاید در صورت حمایت بتوان این همکاری ها را توسعه داد.
ایمانی پور خاطرنشان کرد: اولین کاری که باید در حوزه صادرات فرهنگ و هنر انجام داد اتصال است. خیلی از تقاضا کننده ها ظرفیت های کشور ما نمی دانند. ما این همکاری را به وجود آوردیم و پلتفرمی هم طراحی شده که همه بتوانند توانایی های خود را ارایه دهند. تلاش هابی می شود و قول های گرفته شده که بتوان این مسأله را حل کرد اما فعلا در حوزه زیرساختی هستیم. تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم.
به گزارش پایگاه خبری میعاد- مراسم گرامیداشت «روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان» و ثبت این مناسبت در تقویم رسمی کشور با حضور محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی باقریکنی؛ سرپرست وزارت امور خارجه، شخصیتهای فرهنگی و سیاسی و خانواده محترم شهید امیرعبداللهیان، صبح روز یکشنبه؛ ١٠ تیرماه در حسینیه الزهرا (س) برگزار شد.